مراقبت از عزیزان شما در مجموعه توانبخشی نشاط، محیطی بسیار لوکس و زیبا با شرایط آب و هوایی مناسب

با ما در ارتباط باشید

سبد خرید

بهترین رژیم غذایی قلب

بهترین رژیم غذایی قلب

بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب

کدام یک از رژیم های غذایی بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب می باشد:

رژیم کم چرب ؟
رژیم کم قند؟
رژیم غذایی مدیترانه ای ؟

✅ بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب، رژیم مدیترانه ایی می باشد. (رژیم غذایی بیماران قلبی)

چرا رژیم مدیترانه ای ؟

رژیم مدیترانه اب محبوب‌ترین رژیم غذایی در سال ۲۰۲۱ بوده‌است.

رژیم مدیترانه ای یک الگوی تغذیه‌ است که ریشه در سبک غذایی مردمان اطراف دریای مدیترانه مثل یونان، مراکش، اسپانیا و غیره دارد. یک فرهنگ غذایی مناسب که در واقع برای سلامت جسم و سم‌زدایی به‌ کار می‌رود. به ‌علاوه اینکه در بلندمدت باعث کاهش وزن و لاغری برگشت‌ناپذیر می‌شود.
این رژیم غذایی بیشتر روی سبزیجات، میوه‌ها، غذاهای دریایی، حبوبات و آجیل‌ها تأکید دارد و خوراکی‌های شیرین، لبنیات (به ‌غیر از میزان محدود ماست و پنیر) و گوشت قرمز در آن مجاز نیستند. یکی از عادات جالبن مردم مدیترانه در کنار سبک غذایی سالمشان، ورزش‌کردن به خصوص پیاده‌روی زیاد است. یکی از ویژگی‌های جالب رژیم مدیترانه ای این است که در کنار کاهش وزن و تناسب اندام، نقش مؤثری هم در درمان بیماری‌های قلبی و مزمن دارد. پس اگر می‌خواهید به سالم‌ترین شکل ممکن وزن کم کنید و در عین حال شانس ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای را در خود کم کنید، رژیم مدیترانه ای گزینه‌ی خوبی برای شما خواهد بود.


اساس رژیم مدیترانه ای چیست؟

اساس این برنامه غذایی، تغذیه سالم با محوریت مصرف میوه، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و دانه‌های روغنی است. این رژیم به‌ شکلی طراحی شده‌است که بر اساس آن در طول روز باید حداقل ۵ واحد سبزی مصرف شود. از آنجایی ‌که سبزیجات، مواد معدنی و ویتامین بالا و در مقابل کالری پایینی دارند، معمولا محدودیتی برای مصرف سبزیجات در این رژیم وجود نخواهد داشت.
حداقل میوه مجاز در طول این رژیم ۲ واحد میوه در طول روز است. میوه‌ها قند بالایی دارند، پس حواستان باشد که به‌ خیال اینکه سالم‌خواری می‌کنید، با زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها اضافه وزن نگیرید. مصرف آبزیان هم یکی دیگر از اصول و اساس این برنامه غذایی است که دست کم باید ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف شود. در کنار این روزی ۳۰ تا ۴۰ گرم دانه و مغز مثل گردو، پسته، بادم و فندق بدون نمک در رژیم غذایی مدیترانه ای توصیه می‌شود.

از اصول این رژیم سالم‌خواری، روغن زیتون است

روغن زیتون در دستگاه گوارش با نیترات موجود در سبزیجات تازه ترکیب شده و نیترواسید چربی تولید می‌کند که فشار خون را کاهش می‌دهد. پژوهشگران می‌گویند که ترکیب میوه‌های روغنی مثل بادام، گردو، فندق و همین‌طور آووکادو با سبزیجات نیز نتیجه مشابهی دارد

مصرف حبوبات هم یکی از اصول این برنامه غذایی است که می‌توانید همراه با غلات مصرف کنید تا پروتئین مورد نیاز بدن تأمین شود.

سیب‌زمینی، نان، غلات کامل، ادویه‌جات، آجیل، دانه‌ها، حبوبات و همین‌طور غذاهای دریایی به میزان زیاد

پنیر، ماست، مرغ، تخم‌‌مرغ و گوشت پرندگان به میزان متوسط

حداقل مصرف گوشت قرمز

خوراکی‌های شیرین، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، خوراکی‌های فرآوری‌شده ممنوع

روزانه ۸ لیوان آب در کنار ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز.

 

بهترین رژیم غذایی قلب
بهترین رژیم غذایی قلب

مزایای رژیم مدیترانه ای

مطالعات نشان می‌دهند که رژیم مدیترانه ای با کاهش کلسترول بد، ریسک ابتلا به بیماری قلبی را کم می‌کند. از دیگر مزایای این رژیم می‌توان به ریسک پایین‌تر ابتلا به بیماری‌های پارکینسون، سرطان و آلزایمر اشاره کرد، به ‌خصوص آنکه در خانم‌ها به‌واسطه‌ی مصرف روغن‌های گیاهی، روغن زیتون و آجیل‌ها، میزان ابتلا به سرطان سینه کمتر می‌شود. به ‌همین دلیل متخصصان تغذیه، این رژیم را گزینه مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌دانند. رژیم مدیترانه ای برای دیابت هم مزایای زیادی دارد و با کنترل قند خون می‌تواند یک گزینه عالی به‌خصوص برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ باشد. این رژیم سلامت کبد را هم تضمین می‌کند، پس اگر کبد چرب دارید یا مستعد ابتلا به آن هستید، این رژیم می‌تواند برای شما مفید باشد.
در تمام رژیم‌های غذایی، مسئله وفاداری به رژیم، اهمیت زیادی دارد، اینکه رژیم آن‌قدر سخت نباشد و بتوان تا انتها آن را ادامه داد. نیمه رها‌کردن رژیم حتی در مراحل پایانی باعث می‌شود که به نتیجه دلخواه نرسید. خوبی این رژیم این است که وفاداری به آن چندان سخت نیست، تقریبا هر چیزی که دوست دارید را می‌توانید بخورید. به‌ علاوه اینکه این رژیم از تنوع غذایی بالایی برخوردار است. مثلا شما حتی اجازه دارید پیتزا هم بخورید، البته پیتزا سبزیجات! محدودیت مصرفی هم ندارید.
وجود میزان چربی‌های اشباع‌شده کم در این رژیم، نقطه قوت دیگری است که باعث می‌شود به‌ خاطر استفاده از چربی‌های سالم، چندان احساس گرسنگی نداشته باشید و در نتیجه، ریسک ابتلا به کلسترول بالا را کاهش دهید. شواهد علمی نشان می‌دهند که میزان ریسک ابتلا به سرطان‌های سر و گردن، سرطان روده بزرگ و پروستات در افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را انتخاب کرده‌ به ‌مراتب کمتر است. (بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب)

عوارض رژیم مدیترانه ای

خوشبختانه عوارض بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب چندان جدی و خطرناک نیست. یکی از نقاط ضعف این روش تغذیه‌ای محدودیت مصرف شیر است. اگر تنها منبع تأمین کلسیم بدن شما، شیر باشد احتمالا دچار مشکل خواهید شد. مصرف لبنیات از جمله ماست و پنیر هم در این رژیم محدود است؛ بنابراین برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن باید سراغ منابع کلسیم غیر لبنیاتی مثل شیر خشک، شیر بادام، کلم بروکلی، توفو و ساردین بروید. نقطه ضعف دیگر رژیم مدیترانه‌ای، محدودنبودن چربی است. درست است که چربی این رژیم از نوع سالم و اشباع‌شده است، اما زیاده‌روی در مصرف آن هم ممکن است برای قلب خطرناک باشد.

رژیم غذایی مدیترانه ای ۶ کلید برای افزایش طول عمر شما دارد:

  • رژیم مدیترانه ای، کم چرب است: این رژیم حاوی چربی های سالمی مانند آجیل، روغن زیتون و آووکادو بوده و اتخاذ آن نقش مهمی در کاهش وزن دارد ضمن این که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز کاهش می دهد. پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای تا ۳۰ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کم می کند و این نتیجه را اخیرا ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر کرده است.
  • رژیم مدیترانه ای، حافظ سلامت قلب: رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از آنتی اکسیدان های ضد التهابی است که در میوه های رنگارنگ، سبزیجات، غلات، حبوبات و لوبیا گنجانده شده اند. التهاب خود یکی از مهمترین عوامل برای ابتلا به بیمار یهای قلبی است. علاوه بر این، اسیدهای چرب اشباع نشده در رژیم غذایی مدیترانه ای، در برابر بیماری های قلبی محافظت ایجاد می کند. مشخص شده ساکنین جزیزهCreteدر یونان، کمترین میزان سکته و بیماری های قلبی را دارند که دلیل آن مصرف کم چربی اشباع است.
  • رژیم مدیترانه ای، متنوع و رنگارنگ: این رژیم ترکیبی از مواد غذایی متنوع است که مصرف غذا را لذت بخش و آسان می کند. ساکنان یونان به طور متوسط شش وعده یا بیشتر در روز از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان استفاده می کنند. دانه ها و حبوبات در منطقه مدیترانه ای معمولا سبوس دار هستند و حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از چربی های ترانس ناسالم هستند. نان های سبوس دار و سالم بخش مهمی از این رژیم غذایی است. آجیل ها بخش دیگری از رژیم غذایی مدیترانه ای سالم را تشکیل می دهند. از آن جایی که کالری آجیل ها بسیار بالا است، در رژیم مدیترانه ای بیش از حد استفاده نمی شود و تعداد انگشت شماری از آن ها روزانه استفاده می شود. برای نتیجه بهتر در رژیم غذایی مدیترانه ای توصیه می شود بیشتر آجیل های خام مصرف شود و از استفاده آجیل های بو داده و یا شیرین و خیلی شور اجتناب گردد.
  • رژیم مدیترانه ای، چربی های سالم: در رژیم لاغری مدیترانه ایی تاکید به محدود نمودن مصرف چربی ها نیست، بلکه انتخاب چربی سالم اهمیت دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف چربی های اشباع شده و روغن های هیدروژنه را که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند، منع می کند و در عوض توصیه می کند به جای این روغن ها از چربی های سالم استفاده شود. روغن زیتون یکی از اساسی ترین منابع تامین چربی در این رژیم است. یکی از مهمترین خواص روغن زیتون, کاهش چربی بد خون است. این در حالی است که این روغن موجب افزایش چربی خوب در خون می شود. مصرف منظم روغن زیتون در این رژیم باعث شده این برنامه غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به شدت کاهش دهد. روغن کانولا و برخی از انواع آجیل ها حاوی اسید لینولنیک هستند. اسید لینولنیک یک نوع اسید چرب امگا ۳ بوده که برای سلامتی بسیار مفید است. کاهش تری گلیسرید خون به همراه کاهش میزان لخته شدن خون، کاهش بروز حملات قلبی، بهبود سلامت عروق خونی و کمک به کنترل فشار خون از جمله فواید این اسید چرب هستند. ماهی های چرب مانند ماهی خال مخالی، قزل آلای دریاچه، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن آلباکور و ماهی قزل آلا منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. در این رژیم غذای ماهی به طور منظم باید مصرف شود.
  • رژیم مدیترانه ای، مصرف کمتر گوشت قرمز:  برنامه غذایی مدیترانه ای اساسا شامل گیاهان است ولی باید دانست که با برنامه گیاهخواری متفاوت است. در برنامه غذایی خود می توانید از مقداری گوشت گاو و گوسفند در ماه یک الی دو بار استفاده کنید ولی نباید مقدار مصرف آن از ۳۰ گرم (۱ قوطی کبریت) در روز تجاوز کند. مصرف هفته ای ۳ تا ۴ بار از گوشت ماکیان مثل مرغ و هفته ای ۳ تا ۷ بار ماهی مانعی ندارد. البته در این برنامه غذایی ماهی بیشتر توصیه می شود.
  • رژیم مدیترانه ای، مصرف کمتر نمک: در رژیم مدیترانه ای گیاهان و ادویه جات، جانشین نمک برای طعم بخشیدن به غذا می شوند. پودر فلفل قرمز، تخم گشنیز، دانه زیره سبز، پونه کوهی، نعناع خشک، آوین و دارچین در یک رژیم مدیترانه ای جایگاه ویژه ای دارد. علاوه بر این، پخت سبزیجات با روغن زیتون صورت می گیرد که باعث می شود سبزی هم طعم خود را حفظ کند و هم با رها کردن مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان ها، تمام خواصش محفوظ بماند.

دوستان و همراهان گرامی، شما عزیزان می توانید از صفحه وبلاگ ما دیدن فرمایید و به غیر از مقاله “بهترین رژیم غذایی برای سلامت قلب” به دیگر مقالات در زمینه پزشکی دسترسی داشته باشید. همچنین تنها صفحه رسمی خدمات پرستاری در منزل نشاط در بستر اینستاگرام می باشد

دیدگاه‌ها بسته شده است